Amanda,  Ava,  Baby,  föräldragblogg

10 saker du inte visste innan du fick barn.


1. Du kommer ständigt att gå och nynna och sjunga på diverse barnsånger, även fast ditt barn inte finns i närheten. De har någon magisk kraft och fastnar på din näthinna och utan att du hinner tänka står du på tunnelbanan och sjunger ”slå dig loss, slå dig fri”2. din handväska, dina fickor och övriga utrymmen som du tidigare hade viktiga saker i är nu fyllda med diverse leksaker, snorpapper, nappar och annat ”roligt”3. Att städa har blivit en rolig lek likt följa John… du städar och barnet går efter och stökar ner… så kommer man tillbaka dit man började och det ser lika dant ut som när man började leken.4. Att ligga och kramas eller gosa i sängen med sin partner är ett minne blått. nu ligger en liten människa mellan, tillsammans med en hög av bollar, petshops, dockor och nallar. 

Varning för störd nattsömn då du kan vakna liggandes på någon hård legobit eller liknande!5. Du kommer att få många roliga skratt över saker som kommer från ditt barns mun, och skämmas många gånger då ditt barn till exempel säger högt i matkön ”är du bajsnödig mamma” 6. du kommer att känna sådan förfärlig oro över i princip allt som rör ditt barn, varje gång det är sjukt, tiden på förskolan och när det är 5 meter ifrån dig.7. Du kommer att finna att tiden går så otroligt snabbt, nyss så låg det ju bara en liten ärta i magen och nu har det blivit såååååååå stort! tiden tycks förvunna som i ett svart hål.8. du kommer att hitta nya intressen, som bajs eller spindelnät… för det är ju så intressant på varje liten promenad man tar!9. När du inte är med ditt barn känner du dig naken. Första gången du går utan barnvagn tycks balansen vara borta och du vet inte vart du ska placera händerna. och plötsligt står du i affären och gungar en kundvagn fram och tillbaka. 10. du känner sådan gränslös kärlek så att du ibland blir rädd. även om det varit en jobbig dag behövs bara ett leende från ditt barn och hjärtat smälter!


Mina älskade döttrar❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *