Amanda,  Baby,  föräldragblogg,  Gravid

neonatal och läkarsamtal

Idag har det varit en händelserik dag!

Har fått göra ett nytt ultraljud och se blink! Så himla underbar!

Sen har vi haft läkarsamtal X3

Hade både med förlossningsläkare här, och med läkaren som satte mitt cerclage och haft mig mest under graviditeten på specmödravården .

Känns skönt att de för tillfället inte kommer klippa cerclaget, men sen får man se hur kroppen reagerar när de tar bort tractocil-droppet. Blir det värre kommer de behöva ta bort det för att det inte ska skära upp livmodertappen.

Men som sagt, 24 timmar till känns tryggade.

Jag kommer vara kvar här ett tag oavsett.

Sedan kom en läkare från neonatalavdelningen ner och pratade med oss. Väldigt givande.

Hon berättade allt om hur det kommer gå till om jag föder inom de närmsta dagarna, vilken typ av hjälp han kommer behöva mm

Men åh så jag vill klara mig fram till iallafall vecka 28+0

Kommer han nu blir det samma förfarande som med Vilya. Att han kommer födas i en plastpåse som de kommer behöva ha honom i och jag kommer troligtvis inte få hålla honom på tre dagar, och sedan bara korta stunder till en början.

Just det vill man gärna slippa. Och respirator kan det troligtvis bli ett tag. Det vill man ju också slippa.

Men jag litar verkligen på att de kommer ta så bra hand om honom. Vi är ju verkligen på bästa stället!

Och det är kvar vissa av läkarna som vi hade både med Vilya och Ava här, vilket är coolt!

Och det kommer vara flera barnläkare med i rummet under förlossningen och så. Ja. Tryggt ändå.

Nu ska jag snart ta en stilnoct. 

Första gången jag tar ett sånt läkemedel sedan jag låg inlagd och väntade Ava, men nu har jag bara sovit 1,5 timmar på snart två dygn. Behöver verkligen få en paus i hjärnan. Det tyckte läkarna med här. 

Så godnatt på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *