Amanda Events

Fadimegalan på Berns!

För 17e året arrangeras Fadimegalan av GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime. Galan hålls på Berns i Stockholm den 20 januari 2019. Årets medverkande är bland andra Loreen, Tommy Körberg, Helin Aro, Dilba, politiker, skådespelare m.fl. Fadimegalan hedrar minnet av modiga Fadime Sahindal och hennes kamp för frihet och kärlek. Temat för galan är ”Från ord till handling”.

Det är hedrande att ha blivit inbjuden till denna fantastiska gala!

I morgon tar jag med mig min man för att hedra Fadime och alla de som lider och har blivit påverkade , mördade, svikna och utsatta för hedersrelaterat våld!

Den här galan behövs och fadimedagarna behövs.

Fadimedagarna har pågått i förra veckan med bland annat en konferens i riksdagen, jag va själv inbjuden till konferensen men hade för mycket inbokat på jobbet, men jag ville gå.

Nu ska det iallafall bli fantastiskt att gå på denna underbara gala som GAPF ordnar för 17e året i rad!

FADIMEGALAN STOCKHOLM

Söndag 20 JANUARI 2019
BERNS, Berzelii park

MEDVERKANDE
Talare: Sara Mohammad (GAPF) m.fl
Musik: Loreen, Tommy Körberg, Helin Aro, Dilba m.fl.
Helena Bergström, Malin Arvidsson, Bahar Pars m.fl.

Pela och Fadime-utmärkelsen för kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck delas ut till årets pristagare.

KONFERENCIER
Nisti Stêrk – Skådespelerska & komiker

Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime är en sekulär och ideell organisation som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Organisationen vänder sig till kvinnor, män, flickor och pojkar som är utsatta för eller berörs av hedersrelaterat våld och förtryck.

Utöver att bedriva stödverksamhet för de utsatta jobbar GAPF med utbildningsinsatser och opinionsbildning. Organisationen grundades år 2001 av Sara Mohammad och har idag cirka 2500 medlemmar, 5 anställda och 100 ideellt arbetande i styrelse och arbetsgrupper runtom i landet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply