Events

det Här är det värsta jag någonsin behövt utstå. Tjejer stå på er!

Jag har varit med om det mest smärtsamma och värsta någonsin dygnet i mitt liv.

Jag ber er tjejer. Stå på er!

Jag ville ha en skrapning direkt men läkarna avfärdade mina önskemål och sa att medicinsk behandling är det bästa för kroppen!

Fan heller!

Jag fick min första tablett på söndagen och de sa att endel kunde börja blöda lite på måndagen.

På måndag vid 17 började jag få riktigt ont i magen.

Jag börjar skaka och spy och enorma mängder blod väller ut ur mig.

Jag lägger mig på golvet och nästan svimmar, skakar som om jag fått ett epileptiskt anfall och svetten rinner. Golvet fylls av blod. Vi ringer numret vi fått och skickas till gynakuten.

Vi är inne på akuten runt 18.00

Jag har så otroligt ont…

på akuten får jag otroligt mycket mediciner, stolpiller, tabletter och morfin intravenöst.

Smärtan förssätter men de säger att de inte kan ge mer för jag kan sluta andas.

De gör ett ultraljud och allt är kvar i mig, trots att jag blödigt så mycket.

Blir inlagd och skickat till mottagni gen jag skulle kommit till på morgonen egentligen.

Där påbörjas behandling gen med cytotek.

Först får jag tre tabletter.

Jag trodde att jag nått min smärtgräns men jag får bara mer och mer ont.

Får mer morfin men de hjälper bara i en halvtimme vid varje dos.

Jag hade så ont så att jag själv faktiskt försökte sluta andas.

Jag grät, skrek och bad till gud. Skrek efter mamma.

Timmarna går, jag fortsätter blöda men ingen bebis kommer ut.

Man får ta högs 5 doser cytotek.

Jag påbörjar nästa dos som ger mer och mer smärta. Olidlig smärta.

Mer morfin, mer stolpiller.

Tillslut får jag stesolid vilket är benzo eftersom jag är så förstörd.

Timmarna går.

När vi va hos läkaren på söndagen sa det att det tar 4-9 timmar och så skulle allt vara klart.

Nu hade det gått nästan 20 timmar.

Jag fick inte träffa läkare alls.

Bara mediciner på mediciner. Blod och mer blod…

Efter den 5 e dosen cytotek va jag helt slut.

Jag ville bara dö.

Sköterskorna kom in med mer morfin och vi frågade vad som händer nu.

De sa att vi måste börja om med medicinen jag tog på söndagen och nya doser cytotek.

Jag bröt ihop och vi krävde att få träffa läkare.

De undersökte och gjorde ultraljud.

Bebisen satt fast i livmodertappen.

De försökte dra ut den med en stor tång utan smärtlindring.

Det va nog det värsta.

De kunde inte få ut den.

Sen sa de att det behövdes en akut operation.

Snart efter det kördes jag ner till operation och blev sövd.

När jag vaknade upp va smärtan borta.

Varför kunde de inte gjort det här tidigare?

Mer än ett dygn av otroliga smärtor och så mycket lidande.

Antagligen för att cytotek kostar 3 kronor styck och en operation med narkosläkare, läkare och drygt 10 personal och utrustning är dyrare.

Men tjejer, jag gör aldrig om det här.

Ingen ska någonsin behöva vara med om det här jag precis upplevt.

Ingen!

Stå på er!

De säger att det är bättre för kroppen, men det tror jag inte ett skit på. Att h ett foster som sitter fast i tappen i nästan ett dygn med mediciner som gör så hela livmodern krampar och försöker stöta ut utan resultat kan inte vara bra.

Stå på er! Gör inte medicinsk snälla.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    S
    november 28, 2018 at 10:18 e m

    Har haft 7 missfall eller snarare missed abortion varav jag fått skrapa 5 st. Har vägrat den ”skonsammare metoden”, men testade en gång i tidig graviditet (v 7) men också den slutade med skrapning då inget kom ut bara blod, och man får verkligen stå på sig för att få operation men det är så mycket enklare att genomgå, somna, vakna upp, nästan ingen smärta och klart på en dag liksom . Beklagar din upplevelse:( men dels så är det som du säger mycket billigare men också kan en skrapning ge ärrbildningar, det är sällsynt men ökar om man som jag behövde göra många. Så sen fick jag operera livmodern och ta bort ärrbildningarna. Har också varit med om att delar av fostret fastat i utgången och dom fick ta ut det med en tång, fruktansvärt!! Nej, skulle jag ha fler barn och få missfall igen så skulle jag också driva igenom en skrapning igen. Hemskt att man inte får välja! Hade ett sent missfall i vecka 16 och då fick jag föda ut fostret över ett bäcken för att sen akut skrapas då rester satt kvar och jag inte slutade blöda. Då var det en lättnad att bli sövd med. Beklagar, hoppas du snart orkar försöka igen

  • Leave a Reply