Amanda Sexuella övergrepp

Våga prata om psykisk ohälsa bland unga

Idag har jag varit iväg på en spännande föreläsning med Mentor Sverige med tema Våga prata om psykisk ohälsa bland unga.

Mentors Sveriges undersökning ”Unga röster” visade att 4 av 10 av Sveriges ungdomar saknar en vuxen som lyssnar på dem och att hela 41 procent av ungdomarna känner oro och ångest inför framtiden – bland tjejer är siffran på 50 procent.

Mentor Sverige bjöd in de  som arbetar med målgruppen unga till en engagerande och spännande förmiddag där vi fokuserade på att uppmärksamma den psykiska ohälsan hos unga och hur vi som arbetar med målgruppen kan stärkas i våra professionella positioner och öka den egna kompetensen inom psykisk ohälsa.

 

Här är en bild från en föreläsning jag själv hade för inte så länge sedan för skolpersonal, men då om sexuella övergrepp mot barn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply