Amanda

hjälp!

Halloj! Detta är Robin som skriver! Amanda har gett mig i uppdrag att redovisa vad hon råkat ut för!

Så här é de då: Vi firade ju midsommar på Öland och på vägen ner fick Amanda ont i ryggen. Inga konstigheter och man tog det ju givetvis inte på allvar då man har ont i ryggen ett par gånger i veckan som människa…

På midsommarafton blir värken värre och den har spridit sig mer till magen/flanken. Då befinner vi oss på afterbeach och det slutar med att vi lämnar den och Amanda näst intill kryper till rummet!

För en gångs skull så tar vi detta på allvar och åker till Borgholms vårdcentral..vi kommer dit och en läkare på typ 12 år tar hand om oss. Han är riktigt flashig och vi några ryggknackningar konstaterar han stolt att det kan bara vara en sak och det är njursten!

Hon får en 12 meter lång spruta i låret och det blir i princip helt bra! Skönt tänker vi och går tillbaka till hotellet och dricker vin!

Vi fick även med oss 3 stolpiller voltaren som hon ska ta så fort hon får så där riktigt ont under helgen och när de tre pillrena är förbrukade skulle vi ta oss in till akuten i kalmar för då var det ett tecken på att stenen i njuren inte lossnat!

Hela lördagen är riktigt jobbig och hon får ont som faaaan i 1 timme, tar ett piller blir helt ok i 4-5 timmar sen är det katastrof igen! Vi gjorde som vi blev instruerade av läkaren, alltså tog ett stolpiller!

På lördagsnatten klockan 1 någon gång får hon fruktansvärt ont igen och nu är det mer krampaktigt och man började blir riktigt nojjig! Bestämmer mig efter många om och men att ringa en ambulans… jag fattar egentligen inte varför man nojjar över att ringa ambulans, typ som om det skulle vara bara för de som skjutits i huvet eller blivit knivhuggna! Fick lite insideinformation av föraren och han berättade att 90% procent av hans körningar är folk som ringer och fakar smärta och sjukdommar för att dom inte har råd med taxi:) HAHA HERRE

Hur som helst vi kommer till Kalmar sjukhus runt klockan 2 och hon har så ont att hon ligger och skriker konstant i ett akutrum i 3 timmar! En förvirrad sköterska kommer in en gång i kvarten och ser lipfärdig ut för att hon säkert vill göra nåt men inte kan! En gång i timmen kommer det inte nån annan och sätter en spruta i låret så att hon somnar i 5 minuter. Efter fem minuter vaknar hon igen och har hysterikst ont! Så höll vi på fram till klockan halv 7 på morgonen! Tillslut kommer en läkare och känner på henne och konstaterar njurbäckeninflammation, vilket givetvis har visat sig att inte stämma.

 Väl uppe på en avdelning tillsammans med  Asta 92, Berit,86, Egon 97,:) Helt enkelt det var fullt på den avdelningen Amanda skulle ligga på så hon hamnar på fel avdelning där samma sak upprepar sig.  Från klockan 7 på morgonen fram till klockan 16.00 ligger hon med samma smärtor som tidigare. Hon får inte dricka, inte äta men hon får röka 🙂

Nu har dom i alla fall konstaterat att hon har en kraftig inflammation i njuren som måste tas bort för att inte skada den.

Runt klockan 17.00 söndag operaras hon och den ska tydligen ha gått jättebra enligt alla. Kort kan man förklara operationen med att två slangar ska dras in i urinröret upp till njuren för att sedan suga ut allt var. Problemet var bara det att 12 timmar efter operationen så upptäcker man att det inte kommit en droppe var och att slangen då förmodligen inte hamnat rätt. Så någon gång under dagen ska hon opereras. När vet vi inte men en sköterska kom i alla fall nyligen och berättade för Amanda att läkarna kommer sist till henne eftersom hon ligger på fel avdelning. Så hennes smärtor timme ut och timme in fortsätter just i detta nu.

Jag ska åka in till henne nu och förmodligen eller förhoppningsvis blir hon transporterad till Sthlm under den närmaste dagarna. Skulle kännas bra mycket tryggare faktiskt!

Stackars lilla Amanda! Som om det inte räckte med allt vi gått igenom. Varför kan inte jag få ta lite smärta? Så länge jag slipper ta en spruta så kan jag ligga och ha ont alla dagar i veckan, bara hon slipper nu! Meeeen som vanligt! Det löser sig! Det blir nog bra! Nu kan det ju inte hända mer och allt kommer bli kanon bra! Det hhar jag sagt 25 gånger nu på ett halvår! Men man ska vara optimist så jag säger det igen! Det kommer bli bra!

Jag återkommer när vi blivit uppdaterade av läkarna någon gång nästa vecka!

Trevlig MIdsommar!

MVH Robin Von P

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply