Amanda

barnperspektivet?

det finns väldigt många lagar som talar om vem som får adoptera eller ta fosterbarn, man kan vara olämplig för att ta hand om någon annans barn på många sätt. det är jätte bra att de lagarna finns och de lagarna borde skärpas och fosterföräldrar och adoptivföräldrar borde granskas hårdare.

men det finns inga lagar om vem som får skaffa egna barn, självklart vet jag att det är svårt att kontrollera men nu för tiden så heter det att alla har rätt till att skaffa barn. och alla har rätt till att bli föräldrar.

man glömer helt bort barnperspektivet, att alla barn har rätt att växa upp i en trygg och lugn miljö, utan tex övergrepp och våld och utan en alkoholiserad mamma eller pappa.

en dömd pedofil får inte ta ett fosterbarn(oftast) men han eller hon får skaffa egna barn.

så många barn i sverige växer upp utan trygghet. samhället har ett ansvar att se till att våra barn mår bra.

läste om ett familjehem som många gånger blivit anmälda för övergrepp mot barn, de får fortfarande ta emot barn, det är pedofilens dröm att ta emot barn som redan mår dåligt, ett sådant barn är extra sårbart och ett lättare offer.

det finns många familjehem som trots anmälningar om övergrepp och våld får fortsätta att ta emot barn. är det inte hemskt?

det här samhället måste börja ta ansvar, för vi skadar våran framtid om vi skadar våra barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *