Vilya, min dotter som bor i himlen

Jag har fått många frågor om Vilya efter mitt inlägg inlägg från hennes födelsedag på graven.

Många som följt mig ett tag känner vid det här laget till vår historia, hur hon föddes, hennes och vår tid på neonatalen och hur hon dog.

Jag orkar inte skriva om allt igen, och att berätta fler gånger känns tufft i hjärtat.

Att förlora henne är och kommer alltid vara min största sorg i livet.

Men att skriva om henne har samtidigt varit min terapi.

Terapi är någonting jag aldrig fått heller.

och min största önskan är att någon som hamnar i den situationen skulle få ha det skyddsnätet och få den vård och omsorg som vi aldrig fick.

Direkt efter hennes död gick jag till en psykolog som jag fått från vårdcentralen.

Mycket för att också få vara sjukskriven.

Men denna psykolog skadade mig så otroligt mycket.

hon vägrade att skriva ett sjukintyg med motiveringen att om jag orkar sminka mig för att gå på hennes möte så orkade jag även jobba.

och det värsta hon sa till mig va att ”sorgen är ett tåg, det är dags att hoppa av det tåget nu Amanda”

Då hade det gått drygt 1 månad sedan Vilya somnade i min famn.

Jag har skrivit mer utförligt om Vilya.

kolla in de blogginläggen om ni vill veta mer.

Vilya- hur hon föddes

Vilya- tiden på neonatalen

Vilya- så dog vår dotter

Det är först nu egentligen, 8 år senare som det inte skär i hjärtat… det blöder inte längre…. det är bara ont!

Shares 0

3 comments / Add your comment below

  1. Fy vad tråkigt. Har tyvärr också råkat ut för flera riktigt dåliga psykologer. Har psykiska problem men aldrig fått nån riktig hjälp. Nu undviker jag psykologer helt. En psykolog borde aldrig få säga att det är typ bara att rycka upp sej och börja jobba igen. En månad är ingen tid alls när man sörjer må dåligt. Du har ändå råkat ut för det värsta att mista ett barn.

  2. Först vill jag gratta dig till två underbart fina döttrar! ❤️ Sorgen efter att ett barn har dött försvinner aldrig, man sörjer på olika sätt och sorgen ändras. Många stadier man går igenom under sorgearbetet. Min närmsta vän förlorade sitt första barn…hon dog i magen. Vi väntade våra första barn samtidigt. Jag har följt henne under hennes sorg och stöttat hela vägen…även när hon inte ens ville träffa mig…jag stannade kvar. Jag är glad för det du gör…informerar andra, väcker deras tankar så förhoppningsvis färre behöver vara med om det hemska. Även att du jobbar med utsatta pga dina upplevelser från din barndom som jag om jag inte minns fel visste om redan då…du och jag var vänner som små..vi gick i samma skola i Älta. Minns din mamma med långt mörkt hår och du som var blond med mörka ögonbryn. Du är dig fortfarande lik. ☺️ Hör gärna av dig om du vill ha kontakt. Kramar/Mikaela

Kommentera