Trasdockans dag 2017

Tack till alla artister och till Göran Steen, till Piraten Rubina, politiker, barnombudsmannen, Tremendous Events samt till alla fina i föreningen som gjort vår dag i går till den fina dag den blev.

Vi vill även tacka alla fina människor på Centralstationen som stannade upp lyssnade och reagerade.
Tack till Jernhuset och alla företag som sponsrade oss. Dagen blev fantastisk.

Väl inne på Centralstationen efter att alla röster tystnat och vi var beredda att riva scenen och avsluta arbetet såg vi en familj som stod och tittade på oss. Jag log mot barnen som besvarade mitt leende och kom framspringande till mig.

Dom hade varit med oss hela dagen- på avstånd. Barnen berättade för Mig om sin situation och mamman stod bredvid och grät.
Dom hade ingenstans att sova i natt.
Pappa hade misshandlat mamma och barnen hade ringt 112 varpå polis och ambulans hade kommit. Polisen hade kallat socialjouren till plats, och den hjälp dom fick var hotell för en natt. Jag och barnen pratade och barnen överöste Mig med fakta om hur dom hade det.
Pappan hade även misshandlat barnen. Många gånger.
Pappa sade åt oss att mamma var död och vi var så rädda

De andra samtalade med mamman.
Barnen var blott iklädda tröjor med korta ärmar.
4 barn ensamma, med en rädd mamma, hungriga och frusna utan sängplats för natten. Barnen sa att de va hungriga, de hade inte någon mat.

Vi bestämmer oss för att ringa socialjouren och be dom komma och ta hand om familjen.
En mycket otrevlig social jour svarar oss att dom har inga resurser att komma till Centralen. Mamman får söka upp dom. Nej dom kan inte komma.

Då bestämde vi oss för att åka med till social jouren med familjen. Barnen satte som fastklistrade på mig under resan i tunnelbanan. De fortsatte prata och berätta om pappans våld.

Vem är ni och vad gör ni här frågade socionomen som tog emot. Talar dom inte svenska?

Nej vi kom med som stöd för familjen svarade vi. Nej ni får inte komma med in. Ni får gå härifrån. Enligt lag har dom rätt att ha med sig ett stöd försökte jag säga (Förvaltningslagen). Men vi fick lämna familjen utan att bli insläppta.

Vi kramade om dom och lämnade vårt telefonnummer om dom behöver mer hjälp.

Det känns som ett enormt svek.
Varför?

Vi återvände till Centralen och packade ihop för dagen. Stämningen var tung och jag förstod att allas tankar var hos de 4 barnen.
Fick de en sängplats?
Fick de mat och värme.
Lyssnade någon till vad de varit utsatta för?

Snälla socialtjänst behandla människor på ett värdigt sätt. Ni har kanske inte resurser att åka ut och hjälpa 4 barn i en svår situation (vilket jag tvivlar på) men lite medmänsklighet kostar så lite.

Tack alla fina människor för allt stöd under trasdockans dag
Vi kommer att fortsätta skrika för alla utsatta barn.
Atsub.

Shares 0

1 comment / Add your comment below

Kommentera