Min pappa utsatte mig för sexuella övergrepp

Hej på er!

Idag tänkte jag berätta lite om min barndom.

Ni vet ju redan att jag jobbar med sexuellt utsatta barn och ungdomar i föreningen Atsub

Det har sina naturliga skäl.

När jag va liten blev jag utsatt för sexuella övergrepp…

Min pappa dömdes aldrig då jag var liten, fallet togs inte ens upp i domstol.

Det fanns en expertpsykolog som åklagaren tog in som konstaterade att jag hade varit utsatt, eller ja, att jag hade sugit på min pappas snopp…

det hade jag också berättat för polisen och mycket annat.

Men då sa min pappa att det var jag som var på honom.

och det fanns inga vittnen.

Ett helt vanligt förlopp och jag blev en i den mörka statistiken.

Statistiken som är förödande.

Endast 4% av de anmälda sexualbrotten mot barn leder till en fällande dom.

De flesta fallen prövas aldrig i rätten.

vad innebar då detta i fallet med min pappa…

jo, han kunde jobba kvar och vara verksam inom Judon.

Han tränade alltså tjejer…

unga tjejer….

Jag vet att det finns så många där ute som har blivit utsatta av honom….

jag har själv haft kontakt med några.

Under 25 år var jag tvungen att vara tyst om vem som utsatt mig.

utan en fällande dom kan man som utsatt bli dömd för förtal…

jo, det är sant… det har hänt…

under 25 år saknade jag upprättelsen. En upprättelse jag skulle fått redan som barn, om samhället hade gjort rätt.

lyssnat!

Idag kan jag säga att jag tyvärr har fått den.

För lite mer än 1 år sedan fälldes min pappa i hovrätten för de övergrepp han utsatte mig för som barn.

Han hade då suttit häktad för övergrepp på min lillasyster.

En syster jag aldrig hade träffat, hon är lika gammal som min dotter vilya.

övergreppen uppdagades för henne i exakt samma ålder som för mig.

åklagare och advokat sa efter rättegångarna att det var det läskigaste de har sett.

Mina polisförhör fanns fortfarande kvar, videoförhör.

och när de sett på både mina och hennes förhör så var det som att vi pratade om exakt samma händelser… han hade även hotat om exakt samma saker. detta med 25 års mellanrum…. samma ord, samma utförande, detaljer. läskigt!

Jag säger att jag tyvärr fått min upprättelse nu.

För skulle samhället ha agerat så skulle kanske inte min lillasyster ha blivit utsatt…

och definitivt inte de som tränat judo med honom.

Nu är han iallafall dömd, för mig, min lillasyster och en till.

Han sitter i fängelse och avtjänar sitt 4 års långa straff…

jag får brev hem vid varje permission, och de är rätt många…

Sen kommer han ut redan nästa år i maj…

BRA VA?

Tidningen föräldrar och barn skrev en artikel om mig efter hans dom…

där kan ni läsa mer om ni har lust….

BLEV UTSATT FÖR ÖVERGREPP- NU HJÄLPER AMANDA ANDRA

Shares 0

13 comments / Add your comment below

 1. Jag beklagar verkligen enormt för det du och din syster utsattes för och självklart de andra flickorna som var hans judoelever. Fortsätt kämpa, och ta hand om dig. Styrkekramar <3

 2. Straffskalan i Sverige är ett skämt. Är glad för din och din systers skull att han åkte fast, men att det skulle ta så lång tid…. hemskt. Starkt av dig att berätta och det är fantastiskt att du jobbar mot det idag!

 3. Jag blir så ENORMT upprörd. Inget barn ska behöva utsättas av sexuella övergrepp av NÅGON. Och att det är ens egna pappa som utsätter för det värsta tänkbara får mig att rysa. En pappa ska vara ens trygghet, den man ska kunna gå till och be om hjälp i alla situationer. Jag önskar jag kunde säga att jag vet exakt hur det känns, men jag har själv inte varit med om något övergrepp (vad jag vet), men min pappa som tog sitt liv 1998 sägs ha utsatt mina 2 äldre systrar i 6-7 års ålder. Jag var bara en bebis och har ingen aning om något hänt mig (vilket jag är glad för). Tyvärr fick mina systrar aldrig någon upprättelse då svinet tog den enkla vägen ut och tog sitt liv. Man får hoppas att det finns ett helvete där såna män kan brinna i all evighet istället.

  Jag tycker du är enormt stark Amanda som skriver om dina upplevelser och krigar för denna fråga, den är så enormt viktigt. Många väljer att blunda för såna här situationer eftersom det är så tabubelagt, men det existerar dagligen tyvärr. Du är en riktigt klippa och en UNDERBAR mamma till din dotter ♥

  kramar i massor

 4. Hittade din blogg av en slump. Och så läser jag att du är Johnny Kullenbergs dotter. Att den mannen fått vara ordförande i svensk judo är ett skämt. Lider så otroligt med dig och blir uppriktigt förbannad att straffskalan ser ut som den gör.

  Har delat detta inlägg på min fb – om inget annat så ska hela Judo Sverige veta vilket svin han är!!

  Så sjukt grym du är!

 5. Din far är liksom inte en normal far, det är högst ovanligt att en biologisk far begår övergräpp på detta sätt. Desutom ljuger väldigt många mammor om övergräpp, så väldigt svårt att utreda. Var din far missbrukare, normalt begår inte pappor dessa övergräpp,

 6. Men skojar du? 1 anmälan i timmen görs om sexualbrott mot barn och mörkertalet är stort.
  Man räknar med att 4 barn i varje skolklass är utsatt för övergrepp.
  De flesta övergrepp sker i hemmet, då det också är vanligast att det är den biologiska fadern.

 7. Straffet är ett skämt! Han kommer komma ut och göra samma igen 😬

  Men vilken lättnad för dig att få upprättelse och kunna vara öppen med detta! Kan du hjälpa ännu fler än vad du redan gör! Kämpa på!

 8. Så starkt av dig att berätta, och hjälpa andra att lindra obefogade skamkänslor. Det du gör är guld värt för barnen när samhället och rättsystemet brister. All kärlek och lycka till! 🙏❤️

Kommentera